Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i LUGI Vattenpoloklubb
BLI MEDLEM
Välkomna till LUGI Herrar

Elite is for those who want to compete at the highest level within Swedish water polo. Good focus, training ability and discipline are required.


Training: Tuesday & Thursday kl. 20-21.30, Sunday kl. 17-18

Coach: Magnus Johansson
Captain: Kim Hansson

Email info@lugiwaterpolo.com
Matchrapport: LUGI Euro Finans - LSF
2018-06-12
LUGIs nr 10, Kim Hansson med skott mot Markus Zdolsek i LSF målet
Nedan följer en matchrapport från matchen mellan LUGI herrarna om bronset mot LSF.

Denna match var inget vidare för de vinröda herrarna, otaggade på en bronsmatch och avsaknaden av vissa spelare gjorde att LUGI endast hade 11 spelare i säsongens bronsmatch. LSF var taggade till tusen och tog kommandot direkt med flera enkla kontringar där LUGIs Francesco Sacco stod helt ensam för försvaret. 5-1 hade LSF fått in på kort tid. I tredje perioden började LUGI komma in i matchen så smått men i slutändan ville LSF mer, visade på bättre både fysisk form och mental inställning och vinner med enkla 15-6 mot herrarna och kunde därmed titulera sig som bronsmedaljörer i elitserien säsongen 2017/2018. De hemkomna utlandsspelarna Christopher Vang (Kanada) och Hans Zdolsek (USA) gjorde att LSF hade ett helt annat tryck i anfallet och matchen generellt än vad laget hade senast när LUGI vann på hemmaplan i Lund.

Därmed är säsongen över för våra vinröda herrar och nu väntar lite lättare sommarträning med inväntan på nästa säsong, 2018/2019 som börjar officiellt i september.
Herrarna till Stockholm!
2018-06-08
Samtliga i herrarnas A-lag, saknas på bilden gör Justus Gremsperger
LUGI har nu tillkännagivit sin laguppställning inför helgens elitserie bronsmatch mot LSF.

Laget:
1. Francesco Sacco
2. Moulham Abboud
4. Frederick Korbel
5. Ryan Kennedy
6. Filip Wennberg
7. Johan Lyckenvik
8. Justus Gremsperger
9. Seth von Dardel
10. Kim Hansson (K)
11. Leonidas Athanasoulias

Tränare: Patrik Bark

Lycka till grabbar!
LUGI Herrar Säsongen 2018/2019
2018-05-29
LUGI har nu anmält sig till svenska cupen för herrar som spelas under hösten 2018 och elitserien som spelas under våren 2019.
Matchrapport: Elitserien Herrar Semifinal 2
2018-05-19
LUGIs Francesco Sacco under semifinal 1.
De vinröa herrarna från Skåne lyckades inte med att få till en tredje semifinalsmatch mot stockholmarna. Det blev en mycket hård match med press från alla håll och kanter med endast totalt tretton utvisningar totalt. Här nedan följer en rapport från matchen.

LUGI Euro Finans - SPIF: 6-8 (0-2,2-2,1-2,3-2)

LUGI Euro Finans:
Frederik Korbel 3, Kim Hansson, Moulham Abboud, Sebastiano Imme 1-1-1.

SPIF:
Oskar Thiel 4, Emre Cubukcu 2, Mark Conrad, Marko Petrovic 1-1.

Period 1:
SPIF vinner utsim, Vicente Tirado spelar in till Emre Cubudkcu på center som lyckas överraska LUGIs centerback Justus Gremsperger såväl som målvakt Francesco Sacco, 1-0 till SPIF efter 19 sekunder in i matchen. LUGI tar upp anfallet, Kim Hansson får fin pass levererad från Justus Gremsperger till centerposition men där Mehdi Malek i SPIF målet är beredd. Oskar Thiel svara på nytt för SPIF, från centerposition, 2-0 till SPIF.

Period 2:
LUGIs Frederick Korbel sätter dit 1-2 till LUGI efter endast 45 sekunder in i andra perioden. Mark Conrad stjäler bollen från Leonidas Athanasoulias, kontrar och sätter dit 3-1 till SPIF. Oskar Thiel på nytt från centerposition 4-1 innan LUGIs Sebastiano Imme svarar direkt med reduceringsmål. 4-2 till SPIF efter två perioder.

Period 3:
LUGIs Kim Hansson öppnar upp för LUGI med skott utifrån, SPIF leder nu endast med ett mål. 4-3. Glädjen blir dock kortvarig innan Oskar Thiel och Emre Cubukcu på nytt kliver fram och hittar nätet, 6-3 till SPIF.

Period 4:
Kantas av lika hård press precis som de andra perioderna. LUGI får man mer, spelar runt, Kim Hansson assisterar till Moulham Abboud inne på stolpen som dundrar dit 4-6, hoppet lever än. Återigen faller försvaret och SPIF kommer till avslut som resulterar i mål från både Marko Petrovic såväl som Oskar Thiel med sitt fjärde mål i matchen för dagen. 8-4. Frederick Korbel för LUGI, vid man mer tar direkt kommandot och går in och sätter dit 5-8 med 1,28 kvar av matchen. SPIF får man mer, LUGI stjäl bollen genom bra försvar, kontrar och får på nytt in bollen i nät, återigen genom Frederick Korbel, 6-8 med 27 sekunder kvar. LUGI har inte någon möjlighet utan får två utvisningar emot sig och SPIF kan därmed titulera sig som SM-finalister även för denna säsong.

LUGI herrarna kommer den 9/6 kl 13.00 att möte antingen LSF eller Järfälla beroende på hur deras semifinaler går. Bronsmatchen kommer att gå i Stockholm.
Elitserien Herrar Semifinal 2: LUGI Euro Finans - SPIF
2018-05-17
Kan LUGIs gigant Seth von Dardel (200 cm, 105 kg) se till att få det till en tredje semifinalsmatch mot SPIF?
Nu på lördag den 19/5 kl 14.00 så tar LUGI herrarna emot SPIF från Stockholm på hemmaplan i Lund. Förra matchen slutade med hela 11-6 till SPIF efter två förödande perioder där SPIF hade ledningen med 7-0 innan LUGI kom igång. Vinner herrarna denna match går det till att bli en tredje semifinalsmatch i Stockholm 27/5 kl 14.00. Vid förlust kommer LUGI herrarna spela match om bronset i Stockholm den 9/6 kl 13.00.

Se nu till att komma ned till läktaren på lördag så vi kan fylla arenan!

Länk till facebookevenemanget: https://www.facebook.com/events/1729244610503314/
Matchrapport, Herrarnas Elitserie - Semifinal 1: SPIF - LUGI
2018-05-09
Moulham Abboud, nr 2 i LUGI
Söndagen 6/5 kl 14.00 spelade de vinröa LUGI herrarna från skåne sin första semifinal i bäst av tre serien på bortaplan i huvudstaden mot förra årets SM-Finalist, SPIF.

Matchrapport

Period 1:
LUGI började trögt, anfall efter anfall gav inget i utdelning, försvaret höll tätt mycket tack vare herrarnas målvakt. SPIF lyckas i få till ett man mer när LUGIs Moulham Abboud blir utvisad i fjärde minuten. SPIF anfallet lyckas spela upp till tre tre och avslut kommer från unge Marco Petrovic som lyckas få in bollen förbi försvarare Kim Hansson och målvakt Francesco Sacco. Period 1 spelas fortsättningsvis med mycket hård press från SPIF som LUGI inte var beredda på, i slutet av perioden lyckas SPIF stjäla bollen, kontra och Vicente Tirado sätter dit 2-0 till hemmalaget.

Period 2:
Här går matchen förlorad, mål kommer från SPIF från alla håll och kanter, LUGI tappar boll efter boll i anfallet och kommer inte ens till avslut. SPIF dominerar i denna period och sätter dit fem mål och håller nollan i försvaret. Enda ljusglimten för LUGI är Leonidas Athanasoulias som i sista sekunden från halva planen lobbar in en boll i bortre hörnet på SPIF. 7-1 till SPIF efter andra perioden.

Period 3:
Börjar direkt med mål från Kim Hansson, 7-2 till SPIF. Efter detta tar SPIF nya tag och gör mål och får upp resultatet till 9-2. LUGI lyckas reducera återigen med två mål från unge Leonidas, 9-4 till SPIF. LUGI försöker kämpa på men har en stor uppförsbacke att ta sig upp för. Period tre slutar med 10-4 till SPIF.

Period 4:
Mer finns inte att skriva om LUGI anfallet, i försvaret har både Seth von Dardel, Justus Gremsperger och Ramez Ghannam stått för strålande insatser på centerbacksposition såväl som Francesco Sacco med strålande räddningar i målet. Semifinal 1 slutar 11-6 till SPIF.

Länk till protokoll:
https://www.profixio.com/fx/serieoppsett_viskamper_rapport.php?kampid=30339033
Protest inlämnad
2018-05-09
LUGIs nr 10, Kim Hansson i kamp mot tidigare lagkamraten i SPIF, Johan Lundén
I samband med herrarnas elitserie, semifinal 1 som spelades i Stockholm så lämnade LUGI in en protest innan matchen mot att SPIF nummer 2, Emre Cubukcu skulle få spela. LUGI tränaren Ryan Kennedy och lagkapten Kim Hansson hänvisade till den regel som finns kring att licensiering bör ske tre månader innan final spelas, och detta hade inte gjorts i detta fallet.

Sekretariat och domare tog emot protesten, avgift till förbundet har betalats in och LUGI inväntar nu besked från regel såväl som tävlingskommittén som kommer fatta beslut kring ärendet i fråga. Skulle beslutet falla till LUGIs favör kommer LUGI automatiskt stå som segrare i matchen och därmed leda serien inför den kommande hemma matchen 19/5.

LUGI bad lagkapten Kim Hansson yttra sig gällande protesten i fråga:


Jag personligen tycker sånt här är väldigt tråkigt och jag själv är ingen person som vill klaga och protestera mot saker utan föredrar hellre att man bara blickar framåt. Jag spelade själv med SPIF under två säsonger där vi även kom till SM-final i en av säsongerna så för min del har jag upplevt mycket med laget och känner nästan alla där samt att LUGIs tidigare Michael Hoy även spelare där numera.

Men i detta fallet så känner jag att vi gjort helt rätt, vi har en tremånadersregel i Sverige när det gäller licensiering, sen finns där såklart olika tolkningar av denna kanske men vi har tolkat den som så att SPIF i detta fallet spelar med en okvalificerad spelare.

Jag har oerhörd respekt för SPIF som sagt då jag själv spelat med dem tidigare så jag meddelade domarna innan matchen kring det hela, de i sin tur pratade med SPIFs tränare Christoduolos Marinos  och lagkaptenen Oskar Thiel. SPIF valde trots detta att sätta in spelaren i fråga och låta honom spela i matchen.

Tack skulle jag även vilja säga till domarna Alexandros Vlastos och Fredrik Månsson samt delegat Kenneth Eriksson som alla tre uppträdde mycket professionellt i hanteringen av detta innan matchen.

Därmed känner jag att som representant för LUGI och lagkapten för herrarna har jag uppfört mig i sann sportsmannaanda och tagit upp problemet innan matchen och åtminstone öppnat för möjligheten för SPIF att låta spelaren i fråga stå över matchen.

Nu återstår endast att se vad som beslutas gällande protesten.

Sist av allt önskar jag SPIF lycka till på deras träningsläger i Catania och vi ska se till att ge de en hård omgång på hemmaplan i Lund den 19/5 och se till att det blir en tredje semifinalsmatch i Stockholm 27/5 (om inte protesten blir godkänd)

// Kim Hansson
Elitserien Herrar Semifinal 1 - laguppställning: SPIF - LUGI
2018-05-05
Uppställning inför morgondagens första semifinalsmatch mot SPIF på bortaplan i Stockholm.

Laget:
1. Francesco Sacco
2. Moulham Abboud
3. Villie Brandt
4. Nicolas Otti
5. Johan Lyckenvik
6. Tadas Paskevicius
7. Ramez Ghannam
8. Justus Gremsperger
9. Seth von Dardel
10. Kim Hansson (K)
11. Leonidas Athanasoulias
12. Strahinja Jovicevic

Tränare: Ryan Kennedy
Assisterande tränare: Frederick Korbel

Kör så det ryker pågar!

Semifinal 2: 19/5 kl 14.00 i Lund på Högevallsbadet.
Herrarnas Elitserie - Semifinal 1: SPIF - LUGI
2018-04-30
Francesco Sacco tar emot skott från Seth von Dardel
Ojojoj, under helgen som gick vann Järfälla sin match mot LSF på hemmaplan i Jakobsberg och därmed blev det klart officiellt att LUGI herrarna kommer att ställas mot förra årets SM finalist, SPIF (Polisen) i semifinalerna där det spelas bäst av 3.

Semifinal 1 kommer att spelas denna helgen 6/5 kl 14.00 i Eriksdalsbadet i Stockholm.

Semifinal 2 kommer att spelas 19/5 kl 14.00 på Högevallsbadet i Lund såklart.

Datum för eventuella och avgörande finalen är inte satt än.
BLI MEDLEM