Glöm inte att anmäla ditt barn till Skåne Water Polo Camp 31/8 - 2/9 senast 2018-08-17
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
LUGI VATTENPOLO
En av Sveriges största vattenpoloklubbar #vinrödkärlek #lundsstolthet #lugi #lugivattenpolo

Välkomna till LUGI Vattenpolo
LUGI Vattenpolo grundades 1912 som en del av LUGI idrottsklubb som innehöll flera sporter.
Senare, år 1993 upplöstes idrottsklubben och alla sporter blev istället självgående separata klubbar.
Efter federationens upplösning skapades en allians som endast har till syfte att skapa ett slags kompanjonskap för de olika LUGI-klubbarna, LUGI Alliansen.

LUGI idag är en av Sveriges största vattenpoloklubbar med över ett hundra medlemmar, och vi strävar efter att bli större.

Bli medlem hos oss och börja spela vattenpolo idag som en del i den vinröda gemenskapen!

Skicka oss ett mail för mer information på info@lugiwaterpolo.com

Fem LUGI spelare lämnar klubben
2018-08-12
Då det cirkulerat en hel del rykten den senaste tiden om vad som sker inom klubbens juniorlag på pojksidan och distriktets klubbar väljer nu LUGIs sportchef Kim Hansson att yttra sig gällande saken i fråga.

Först av allt, vad är det som har hänt?
- Kim Hansson: Det som hänt är att fem spelare än så länge har valt att lämna LUGI för den nystartade klubben Vattenpolo Akademin som planerar att husera i Burlöv. De har valt att lämna frivilligt och inte under några andra former.

Vilka spelare rör det sig om?
- Kim Hansson: Det jag har fått bekräftat är att det gäller junior och A-lagsspelarna Leonidas Athanasoulias, Justus Gremsperger, Villie Brandt, William Latak samt A-lagsspelaren Strahinja Jovicevic.

Varför har detta skett?
- Kim Hansson: Kort sammanfattat så hade klubben en A-lagsspelare/assisterande tränare vid namn Goran Marovic under en kort tid förra säsongen som sedan blev utesluten av olika anledningar. Ett möte hölls gällande saken i fråga med ovan nämnda spelare. Styrelsen tog sedan på nytt upp frågan om uteslutningen där resultatet blev att beslutet stod fast. Då har dessa spelare valt att följa denna tränare.

Hur påverkar detta LUGI inför säsongen 2018-2019?
- Kim Hansson: Vi kommer inte ha spelare nog att ha kvar vår anmälan till JSM kategorin på pojksidan, vad beträffar A-laget så har vi några nya spelare in på gång så där ser jag inte några problem. Totalt sett rör det sig som sagt om fem spelare som lämnat klubben.

Hur ställer sig LUGI som klubb gentemot det som skett?
- Kim Hansson: Det finns ingen osämja eller ilska på något sätt från LUGIs tränare eller styrelse mot spelarna. De har valt att lämna klubben frivilligt och de har alla varit väldigt klara i sin kommunikation mot mig om att de inte är arga på något sätt eller hyser något hat mot någon i LUGI. LUGI står kvar som klubb oavsett vad och spelarna är självklart välkomna tillbaka när och om den dagen kommer och spelarna har försäkrat mig om att de känner sig välkomna tillbaka också efter vår kommunikation.

LUGI har anmält sig om arrangör för JSM-slutspelen 2018-2019, står denna anmälan kvar?
- Kim Hansson: Självklart står den kvar, vi har ju lag i JSM på damsidan också antingen i form av LUGI eller Team Skåne och då ska vi ju se till att arrangera bästa möjliga slutspel för våra tjejer.

Eftersom du även sitter med i Skånesims Vattenpolokommitté, kan du även kommentera hur SK Ran (Malmö) och Vattenpoolarna (Höganäs-Ängelholm) ställer sig till saken i fråga?
- Kim Hansson: Hur SK Ran och Höganäs-Ängelholm ställer sig mot sina spelare om de väljer att byta kan jag inte kommentera, det får de klubbarna stå själva för såklart. Vi har haft mycket kommunikation mellan klubbarna och har sammanfattat det hela med att vi tycker att det blir kul med en fjärde klubb och på något sätt egentligen inte är dåligt för vår region. Skulle det inte gå vägen med den här nya klubben så ska spelarna vara välkomna i samtliga skånska klubbar. Vi nuvarande tre skånska klubbarna hyser inget som helst agg eller ilska mot denna nya klubben, vi önskar dem helhjärtat ett stort lycka till.

Vad sker inom LUGI nu?
- Kim Hansson: I nuläget är vi i full färd med planeringen av höstterminen och säsongen i helhet för övrigt. Skåne Water Polo Camp väntar runt hörnet också 31/8 - 2/9. Vi har redan fått in en ny sponsor i form av LKF och kommer under hösten satsa kraftigt på att bredda ungdomsverksamheten men även antalet medlemmar i det stora hela.

Någon sista kommentar?
- Kim Hansson: Jag och hela LUGI önskar spelarna all lycka i sin karriär som polospelare och hoppas det ska gå bra med deras nya klubb och de är alltid välkomna tillbaka till den vinröda LUGI familjen i framtiden.

Med vänliga hälsningar,
Kim Hansson
Sportchef LUGI Vattenpolo
Junior Damer U20
LUGI på Tysklandsläger
2018-08-08, Junior Damer U20
Från övre vänster: Ebba Lamgren, Iris Lazic-Smith, Julia Operchal, Zsuzsanna Vilhelm. Från nedre vänster: Laura Griffin och Chloe Nauta
Den senaste veckan har vissa av våra damjuniorer och deras tränare varit med Järfälla på deras 48:e sommarläger i Tyskland. Såhär berättar klubbens Chloe Nauta om lägret.

Hej!

Efter en bra vecka i Hannover befinner vi nu oss i Hamm där vi får träna varje morgon och spela varje kväll med järfällas ungdomar & tyska lag. Det har varit väldigt varmt (30+ alla dagar, även 38C igår).
Alla har lärt sig mycket under veckan med Bengt & Anter som tränare, och nu ser alla av oss fram emot de fem sista dagarna.

Mvh, Chloe Nauta

LUGI vill rikta ett särskilt tack till järfällas Bengt Lidh som ordnat med detta för våra damer och såklart även hela Järfälla. Underbart med gott samarbete!


Anmälningstid förlängd!
2018-08-07
Inbjudan
Skånes Polokommitté har beslutat att förlänga anmälningstiden till Skåne Water Polo Camp till 2018-08-17. För anmälan, ta kontakt med Kim Hansson på kim@lugiwaterpolo.com
2018-08-02
LKF - Lunds Kommuns Fastighets AB
LUGI Vattenpolo är nu glada över att kunna presentera ytterligare en ny samarbetspartner/sponsor i form av LKF. Vi är mycket glada över detta samarbete!

Skåne Water Polo Camp
2018-07-19
Inbjudan till årets läger
För andra året i rad organiserar Skånes Simförbunds vattenpolokommitté det årliga Skåne Water Polo Camp.

Förra året blev lägret en stor succé med över 80 deltagande barn från de tre skånska klubbarna.

Läs mer i inbjudan, anmälan sker via mail till kim@lugiwaterpolo.com
LUGI VATTENPOLO TV
Följ oss på facebook
Nyheter från våra grupper
 
Officiell huvudsponsor
Sponsorer
Våra sociala medier
Stötta LUGI
Vi är en del av
Vattenpolo i världen