Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i LUGI Vattenpoloklubb
BLI MEDLEM
Välkomna till LUGI Vattenpolo
LUGI Vattenpolo är en av Sveriges största vattenpoloklubbar med över ett hundra medlemmar, och vi strävar efter att bli större. Vi har lag i alla ålder och kön och vill att alla ska testa vattenpolo!

Skicka oss ett mail för mer information på info@lugiwaterpolo.com---
LUGI Water Polo is one of Swedens biggest water polo clubs with over 100 members, and we want to be bigger! We have teams for all ages and genders, and hope that everyone would try waterpolo!

Send us an email for more information at info@lugiwaterpolo.com


Välkomna till LUGI 2019!
2019-01-03
Schemat för vårterminen 2019. Vecka 2-24. (Ej vecka 8)
Hej allihop och varmt välkomna till ett nytt år med LUGI Vattenpolo!

Nytt för i år är att vi utökar vår U8 simskola med en extra träningstid i veckan som ni kan se i schemat.

Herrarna har tyvärr fått dra sig ur Elitserien men LUGI damerna tågar starkt framåt och ställer upp i damernas Elitserie.

LUGI ställer för övrigt även upp i USM A (U18) mästerskapen på damsidan.

Klubben har under året 2018 vuxit starkt på barnfronten primärt och det är en fröjd att se alla våra små vinröda barn frodas i vattnet.

Inne på hemsidan finner ni all information om vattenpolo i sin helhet, våra avgifter, våra tränare och diverse annat, bara se till att klicka runt lite nyfiket här och där. ;-)

Viktigt att ha koll på är klubbens årskalender som ni finner längst upp bland flikarna, där finner ni information om lovveckor, inställda träningar, matcher med mera.

Se även gärna till att beställa kläder i vår webshop.

Heja LUGI!

----Hello everybody and warm welcome to a new year with LUGI Water Polo!

New for this year is that we are expanding our U8 swimming school with an extra training time a week as you can see in the schedule.

The men have unfortunately been forced to pull out of the Elitserien, but the LUGI women are very strong and are participating in the womens Elitserie.

LUGI also puts up a team in the USM A (U18) championships on the womens side.

During the year 2018, the club has grown a lot in the children section primarily and it is a pleasure to see all our little wine-red children thrive in the water.

On our website you will find all information about water polo in its entirety, our fees, our trainers and various other things, just make sure to click around a little  here and there. ;-)

Important to keep an eye on is the clubs yearly calendar that you find at the top of the tabs called Årskalender, where you will find information about break weeks, cancellations, matches and more.

Also, feel free to order clothes in our webshop.

Go LUGI!
Spela vattenpolo till hösten och bli en del av LUGI familjen!
2018-08-15 21:30
Nästa vecka börjar LUGI Vattenpolo höstterminen på Högevallsbadet i Lund. 

Vi satsar på barn & ungdomspolo, men har träningsgrupper för både elit dam/herr och nybörjare/masters spelare.

Nedan finns info om samtliga träningsgrupper. 

Knattepolo Simskola 8 och yngre
Torsdagar kl. 18-19  
500:- termin
8u genomförs i undervisningsbassängen där vi kan höja och sänka bottnen så att alla kan bottna. Här kan man lära sig simma och öka sin vattenvana genom boll och lek. Där blir mycket fokus på simteknik, samt plask och lek, och alltid vattenpolo! Målet är att alla ska älska att vara i vattnet! 


Poolkampen Simskola 12 och yngre
Tisdag och torsdag kl. 18-19, söndag kl. 15-16
500:- termin
12u tränar i Högevalls tävlingsbassäng, där man ej kan bottna. Här förbättrar man sin simteknik, samtidigt som man lära sig dyka, passa, och samarbeta som ett lag. Här kan barn lära sig lite mer om vattenpolo, och börja spela på ett mini-spelplan med enkla regler. Målet är att alla ska känna sig trygg och ha roligt i det djupa vattnet och ta nästa steg i att bli en vattenpolospelare.


Ungdomspolo 16  och yngre
Tisdag och torsdag kl. 19-20, söndag kl. 16-17
1500:- Termin
16u har mycket större fokus på lagkänslan, vattenpolo och simning. I denna grupp så utvecklas simning, bollkänslan, spelförståelse och kondition. Vi börja tänka, samarbeta och träna som ett lag, stötta varandra och ser till att alla har möjlighet att förbättra sig under terminen. Målet är att förbättra sin simning och vattenpolo teknik, samt lära sig samarbeta och stödja varandra som ett lag. 


Juniorpolo 20 och yngre
Tisdag och torsdag kl. 19-20, söndag kl. 17-18
2000:- Termin
20u kan man spela som nybörjare eller som erfaren spelare. I den gruppen så spelas ordentlig vattenpolo, med större fokus på spelförståelse, taktik och regler. 20u är en förberedelse grupp inför steget upp till seniorerna möjligtvis under vårterminen.


Elit Dam/Herr
Tisdag och torsdag kl. 20-21.30, söndag kl. 17-18
2500:- Termin
Elit är för de som vill tävla på en hög nivå inom vattenpolo. Det krävs bra fokus, spelförståelse och disciplin. 


Vuxen Masters
Onsdag kl. 19-20, söndag kl. 18-19
1000:- Termin
Masters är för de vill träna och spela vattenpolo på ett socialt sätt. Onsdagar har vi främst nybörjare och större fokus på teknik, söndagar så har vi sociala matcher där nybörjare, intermediates och alumni får spela. 
Tysklandsläger med Järfälla
2018-08-15 11:54
Iris Lazic-Smith
LUGI hade möjlighet att delta i Järfällas 47: e läger i Tyskland. 4 junior spelare och 2 tränare gick med i två veckor av hård träning, roliga spel och nya vänner.

Lägret började med en bra träning och match mot HÄVP på Vejbeybadet i Skåne. Nästa dag tog vi färjan och körde hela vägen ner till Hannover, där vi skulle vara den första veckan. Vi bodde på Kanu Klubben Limmer, det var en mycket kort promenad till poolen och kanalen. Varje morgon var en 2-timmars vattenpolo-pass och varje kväll hade vi match mot WASPO, den lokala klubben (Deras herrlag vann den tyska ligan). Det var fantastiskt att se hur Järfälla tränar och vi fick lära oss mycket. Det var väldigt varmt (30-38C varje dag) så under pausen burkade vi bada i kanalen och vi fick även paddla kanoter!

I slutet av den första veckan hoppade vi in ​​i bilarna och reste ner till Hamm, där Järfälla har besökt sedan 70-talet. Här hade vi simpass varje morgon (vi kunde inte spela vattenpolo eftersom poolen var för full av människor! 39C igen!)  Vi hade också några bra yoga sessioner för dem som kände effekterna av 2 träningar om dagen! På kvällarna spelade vi mot den lokala klubben Rote Erde Hamm. Denna pool hade vattenrutschbanor så vi hade mycket roligt på dem efter kvällens träning. Vi besökte också en lokal funpark och en isbar som gjorde glass som ser ut som spaghetti! 

En dag hade vi åska och blixt (en lättnad efter det heta vädret) så istället för träning hade en talangshow. LUGIs tjejer gjorde en bra sketch om vattenpolo-näring (som naturligtvis slutade med alla som var täckta med nutella och banan) och vi hade mycket roligt.

Tränarna och spelarna från Järfälla var fantastiska och vi hade en fantastisk tid. Vi är så tacksamma för möjligheten att delta, lära och göra nya vattenpolo vänner!
Fem LUGI spelare lämnar klubben
2018-08-12
Då det cirkulerat en hel del rykten den senaste tiden om vad som sker inom klubbens juniorlag på pojksidan och distriktets klubbar väljer nu LUGIs sportchef Kim Hansson att yttra sig gällande saken i fråga.

Först av allt, vad är det som har hänt?
- Kim Hansson: Det som hänt är att fem spelare än så länge har valt att lämna LUGI för den nystartade klubben Vattenpolo Akademin som planerar att husera i Burlöv. De har valt att lämna frivilligt och inte under några andra former.

Vilka spelare rör det sig om?
- Kim Hansson: Det jag har fått bekräftat är att det gäller junior och A-lagsspelarna Leonidas Athanasoulias, Justus Gremsperger, Villie Brandt, William Latak samt A-lagsspelaren Strahinja Jovicevic.

Varför har detta skett?
- Kim Hansson: Kort sammanfattat så hade klubben en A-lagsspelare/assisterande tränare vid namn Goran Marovic under en kort tid förra säsongen som sedan blev utesluten av olika anledningar. Ett möte hölls gällande saken i fråga med ovan nämnda spelare. Styrelsen tog sedan på nytt upp frågan om uteslutningen där resultatet blev att beslutet stod fast. Då har dessa spelare valt att följa denna tränare.

Hur påverkar detta LUGI inför säsongen 2018-2019?
- Kim Hansson: Vi kommer inte ha spelare nog att ha kvar vår anmälan till JSM kategorin på pojksidan, vad beträffar A-laget så har vi några nya spelare in på gång så där ser jag inte några problem. Totalt sett rör det sig som sagt om fem spelare som lämnat klubben.

Hur ställer sig LUGI som klubb gentemot det som skett?
- Kim Hansson: Det finns ingen osämja eller ilska på något sätt från LUGIs tränare eller styrelse mot spelarna. De har valt att lämna klubben frivilligt och de har alla varit väldigt klara i sin kommunikation mot mig om att de inte är arga på något sätt eller hyser något hat mot någon i LUGI. LUGI står kvar som klubb oavsett vad och spelarna är självklart välkomna tillbaka när och om den dagen kommer och spelarna har försäkrat mig om att de känner sig välkomna tillbaka också efter vår kommunikation.

LUGI har anmält sig om arrangör för JSM-slutspelen 2018-2019, står denna anmälan kvar?
- Kim Hansson: Självklart står den kvar, vi har ju lag i JSM på damsidan också antingen i form av LUGI eller Team Skåne och då ska vi ju se till att arrangera bästa möjliga slutspel för våra tjejer.

Eftersom du även sitter med i Skånesims Vattenpolokommitté, kan du även kommentera hur SK Ran (Malmö) och Vattenpoolarna (Höganäs-Ängelholm) ställer sig till saken i fråga?
- Kim Hansson: Hur SK Ran och Höganäs-Ängelholm ställer sig mot sina spelare om de väljer att byta kan jag inte kommentera, det får de klubbarna stå själva för såklart. Vi har haft mycket kommunikation mellan klubbarna och har sammanfattat det hela med att vi tycker att det blir kul med en fjärde klubb och på något sätt egentligen inte är dåligt för vår region. Skulle det inte gå vägen med den här nya klubben så ska spelarna vara välkomna i samtliga skånska klubbar. Vi nuvarande tre skånska klubbarna hyser inget som helst agg eller ilska mot denna nya klubben, vi önskar dem helhjärtat ett stort lycka till.

Vad sker inom LUGI nu?
- Kim Hansson: I nuläget är vi i full färd med planeringen av höstterminen och säsongen i helhet för övrigt. Skåne Water Polo Camp väntar runt hörnet också 31/8 - 2/9. Vi har redan fått in en ny sponsor i form av LKF och kommer under hösten satsa kraftigt på att bredda ungdomsverksamheten men även antalet medlemmar i det stora hela.

Någon sista kommentar?
- Kim Hansson: Jag och hela LUGI önskar spelarna all lycka i sin karriär som polospelare och hoppas det ska gå bra med deras nya klubb och de är alltid välkomna tillbaka till den vinröda LUGI familjen i framtiden.

Med vänliga hälsningar,
Kim Hansson
Sportchef LUGI Vattenpolo
Anmälningstid förlängd!
2018-08-07
Inbjudan
Skånes Polokommitté har beslutat att förlänga anmälningstiden till Skåne Water Polo Camp till 2018-08-17. För anmälan, ta kontakt med Kim Hansson på kim@lugiwaterpolo.com
2018-08-02
LKF - Lunds Kommuns Fastighets AB
LUGI Vattenpolo är nu glada över att kunna presentera ytterligare en ny samarbetspartner/sponsor i form av LKF. Vi är mycket glada över detta samarbete!

Skåne Water Polo Camp
2018-07-19
Inbjudan till årets läger
För andra året i rad organiserar Skånes Simförbunds vattenpolokommitté det årliga Skåne Water Polo Camp.

Förra året blev lägret en stor succé med över 80 deltagande barn från de tre skånska klubbarna.

Läs mer i inbjudan, anmälan sker via mail till kim@lugiwaterpolo.com
Sommarterminen i full gång
2018-06-22
Under denna vecka (25) fram till och med vecka 33 är det sommarschemat som gäller.

Våra yngsta spelare och nybörjare tränar på Högevall, precis som herrarna och herrjuniorerna.

Damerna tillsammans med damjuniorerna tränar alla på Källbybadet.

Vecka 34 sätter inomhusträningarna igång igen och säsongen 2018/2019 tar officiellt sin början.
Herrar/Men
Matchrapport: LUGI Euro Finans - LSF
2018-06-12, Herrar/Men
LUGIs nr 10, Kim Hansson med skott mot Markus Zdolsek i LSF målet
Nedan följer en matchrapport från matchen mellan LUGI herrarna om bronset mot LSF.

Denna match var inget vidare för de vinröda herrarna, otaggade på en bronsmatch och avsaknaden av vissa spelare gjorde att LUGI endast hade 11 spelare i säsongens bronsmatch. LSF var taggade till tusen och tog kommandot direkt med flera enkla kontringar där LUGIs Francesco Sacco stod helt ensam för försvaret. 5-1 hade LSF fått in på kort tid. I tredje perioden började LUGI komma in i matchen så smått men i slutändan ville LSF mer, visade på bättre både fysisk form och mental inställning och vinner med enkla 15-6 mot herrarna och kunde därmed titulera sig som bronsmedaljörer i elitserien säsongen 2017/2018. De hemkomna utlandsspelarna Christopher Vang (Kanada) och Hans Zdolsek (USA) gjorde att LSF hade ett helt annat tryck i anfallet och matchen generellt än vad laget hade senast när LUGI vann på hemmaplan i Lund.

Därmed är säsongen över för våra vinröda herrar och nu väntar lite lättare sommarträning med inväntan på nästa säsong, 2018/2019 som börjar officiellt i september.
BLI MEDLEM