Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i LUGI Vattenpoloklubb
BLI MEDLEM
Välkomna till LUGI Vattenpolo
LUGI Vattenpolo grundades 1912 som en del av LUGI idrottsklubb som innehöll flera sporter.
Senare, år 1993 upplöstes idrottsklubben och alla sporter blev istället självgående separata klubbar.
Efter federationens upplösning skapades en allians som endast har till syfte att skapa ett slags kompanjonskap för de olika LUGI-klubbarna, LUGI Alliansen.

LUGI idag är en av Sveriges största vattenpoloklubbar med över ett hundra medlemmar, och vi strävar efter att bli större.

Bli medlem hos oss och börja spela vattenpolo idag som en del i den vinröda gemenskapen!

Skicka oss ett mail för mer information på info@lugiwaterpolo.com

Spela vattenpolo till hösten och bli en del av LUGI familjen!
2018-08-15 21:30
Nästa vecka börjar LUGI Vattenpolo höstterminen på Högevallsbadet i Lund. 

Vi satsar på barn & ungdomspolo, men har träningsgrupper för både elit dam/herr och nybörjare/masters spelare.

Nedan finns info om samtliga träningsgrupper. 

Knattepolo Simskola 8 och yngre
Torsdagar kl. 18-19  
500:- termin
8u genomförs i undervisningsbassängen där vi kan höja och sänka bottnen så att alla kan bottna. Här kan man lära sig simma och öka sin vattenvana genom boll och lek. Där blir mycket fokus på simteknik, samt plask och lek, och alltid vattenpolo! Målet är att alla ska älska att vara i vattnet! 


Poolkampen Simskola 12 och yngre
Tisdag och torsdag kl. 18-19, söndag kl. 15-16
500:- termin
12u tränar i Högevalls tävlingsbassäng, där man ej kan bottna. Här förbättrar man sin simteknik, samtidigt som man lära sig dyka, passa, och samarbeta som ett lag. Här kan barn lära sig lite mer om vattenpolo, och börja spela på ett mini-spelplan med enkla regler. Målet är att alla ska känna sig trygg och ha roligt i det djupa vattnet och ta nästa steg i att bli en vattenpolospelare.


Ungdomspolo 16  och yngre
Tisdag och torsdag kl. 19-20, söndag kl. 16-17
1500:- Termin
16u har mycket större fokus på lagkänslan, vattenpolo och simning. I denna grupp så utvecklas simning, bollkänslan, spelförståelse och kondition. Vi börja tänka, samarbeta och träna som ett lag, stötta varandra och ser till att alla har möjlighet att förbättra sig under terminen. Målet är att förbättra sin simning och vattenpolo teknik, samt lära sig samarbeta och stödja varandra som ett lag. 


Juniorpolo 20 och yngre
Tisdag och torsdag kl. 19-20, söndag kl. 17-18
2000:- Termin
20u kan man spela som nybörjare eller som erfaren spelare. I den gruppen så spelas ordentlig vattenpolo, med större fokus på spelförståelse, taktik och regler. 20u är en förberedelse grupp inför steget upp till seniorerna möjligtvis under vårterminen.


Elit Dam/Herr
Tisdag och torsdag kl. 20-21.30, söndag kl. 17-18
2500:- Termin
Elit är för de som vill tävla på en hög nivå inom vattenpolo. Det krävs bra fokus, spelförståelse och disciplin. 


Vuxen Masters
Onsdag kl. 19-20, söndag kl. 18-19
1000:- Termin
Masters är för de vill träna och spela vattenpolo på ett socialt sätt. Onsdagar har vi främst nybörjare och större fokus på teknik, söndagar så har vi sociala matcher där nybörjare, intermediates och alumni får spela. 
Tysklandsläger med Järfälla
2018-08-15 11:54
Iris Lazic-Smith
LUGI hade möjlighet att delta i Järfällas 47: e läger i Tyskland. 4 junior spelare och 2 tränare gick med i två veckor av hård träning, roliga spel och nya vänner.

Lägret började med en bra träning och match mot HÄVP på Vejbeybadet i Skåne. Nästa dag tog vi färjan och körde hela vägen ner till Hannover, där vi skulle vara den första veckan. Vi bodde på Kanu Klubben Limmer, det var en mycket kort promenad till poolen och kanalen. Varje morgon var en 2-timmars vattenpolo-pass och varje kväll hade vi match mot WASPO, den lokala klubben (Deras herrlag vann den tyska ligan). Det var fantastiskt att se hur Järfälla tränar och vi fick lära oss mycket. Det var väldigt varmt (30-38C varje dag) så under pausen burkade vi bada i kanalen och vi fick även paddla kanoter!

I slutet av den första veckan hoppade vi in ​​i bilarna och reste ner till Hamm, där Järfälla har besökt sedan 70-talet. Här hade vi simpass varje morgon (vi kunde inte spela vattenpolo eftersom poolen var för full av människor! 39C igen!)  Vi hade också några bra yoga sessioner för dem som kände effekterna av 2 träningar om dagen! På kvällarna spelade vi mot den lokala klubben Rote Erde Hamm. Denna pool hade vattenrutschbanor så vi hade mycket roligt på dem efter kvällens träning. Vi besökte också en lokal funpark och en isbar som gjorde glass som ser ut som spaghetti! 

En dag hade vi åska och blixt (en lättnad efter det heta vädret) så istället för träning hade en talangshow. LUGIs tjejer gjorde en bra sketch om vattenpolo-näring (som naturligtvis slutade med alla som var täckta med nutella och banan) och vi hade mycket roligt.

Tränarna och spelarna från Järfälla var fantastiska och vi hade en fantastisk tid. Vi är så tacksamma för möjligheten att delta, lära och göra nya vattenpolo vänner!
Fem LUGI spelare lämnar klubben
2018-08-12
Då det cirkulerat en hel del rykten den senaste tiden om vad som sker inom klubbens juniorlag på pojksidan och distriktets klubbar väljer nu LUGIs sportchef Kim Hansson att yttra sig gällande saken i fråga.

Först av allt, vad är det som har hänt?
- Kim Hansson: Det som hänt är att fem spelare än så länge har valt att lämna LUGI för den nystartade klubben Vattenpolo Akademin som planerar att husera i Burlöv. De har valt att lämna frivilligt och inte under några andra former.

Vilka spelare rör det sig om?
- Kim Hansson: Det jag har fått bekräftat är att det gäller junior och A-lagsspelarna Leonidas Athanasoulias, Justus Gremsperger, Villie Brandt, William Latak samt A-lagsspelaren Strahinja Jovicevic.

Varför har detta skett?
- Kim Hansson: Kort sammanfattat så hade klubben en A-lagsspelare/assisterande tränare vid namn Goran Marovic under en kort tid förra säsongen som sedan blev utesluten av olika anledningar. Ett möte hölls gällande saken i fråga med ovan nämnda spelare. Styrelsen tog sedan på nytt upp frågan om uteslutningen där resultatet blev att beslutet stod fast. Då har dessa spelare valt att följa denna tränare.

Hur påverkar detta LUGI inför säsongen 2018-2019?
- Kim Hansson: Vi kommer inte ha spelare nog att ha kvar vår anmälan till JSM kategorin på pojksidan, vad beträffar A-laget så har vi några nya spelare in på gång så där ser jag inte några problem. Totalt sett rör det sig som sagt om fem spelare som lämnat klubben.

Hur ställer sig LUGI som klubb gentemot det som skett?
- Kim Hansson: Det finns ingen osämja eller ilska på något sätt från LUGIs tränare eller styrelse mot spelarna. De har valt att lämna klubben frivilligt och de har alla varit väldigt klara i sin kommunikation mot mig om att de inte är arga på något sätt eller hyser något hat mot någon i LUGI. LUGI står kvar som klubb oavsett vad och spelarna är självklart välkomna tillbaka när och om den dagen kommer och spelarna har försäkrat mig om att de känner sig välkomna tillbaka också efter vår kommunikation.

LUGI har anmält sig om arrangör för JSM-slutspelen 2018-2019, står denna anmälan kvar?
- Kim Hansson: Självklart står den kvar, vi har ju lag i JSM på damsidan också antingen i form av LUGI eller Team Skåne och då ska vi ju se till att arrangera bästa möjliga slutspel för våra tjejer.

Eftersom du även sitter med i Skånesims Vattenpolokommitté, kan du även kommentera hur SK Ran (Malmö) och Vattenpoolarna (Höganäs-Ängelholm) ställer sig till saken i fråga?
- Kim Hansson: Hur SK Ran och Höganäs-Ängelholm ställer sig mot sina spelare om de väljer att byta kan jag inte kommentera, det får de klubbarna stå själva för såklart. Vi har haft mycket kommunikation mellan klubbarna och har sammanfattat det hela med att vi tycker att det blir kul med en fjärde klubb och på något sätt egentligen inte är dåligt för vår region. Skulle det inte gå vägen med den här nya klubben så ska spelarna vara välkomna i samtliga skånska klubbar. Vi nuvarande tre skånska klubbarna hyser inget som helst agg eller ilska mot denna nya klubben, vi önskar dem helhjärtat ett stort lycka till.

Vad sker inom LUGI nu?
- Kim Hansson: I nuläget är vi i full färd med planeringen av höstterminen och säsongen i helhet för övrigt. Skåne Water Polo Camp väntar runt hörnet också 31/8 - 2/9. Vi har redan fått in en ny sponsor i form av LKF och kommer under hösten satsa kraftigt på att bredda ungdomsverksamheten men även antalet medlemmar i det stora hela.

Någon sista kommentar?
- Kim Hansson: Jag och hela LUGI önskar spelarna all lycka i sin karriär som polospelare och hoppas det ska gå bra med deras nya klubb och de är alltid välkomna tillbaka till den vinröda LUGI familjen i framtiden.

Med vänliga hälsningar,
Kim Hansson
Sportchef LUGI Vattenpolo
Junior Damer U20
LUGI på Tysklandsläger
2018-08-08, Junior Damer U20
Från övre vänster: Ebba Lamgren, Iris Lazic-Smith, Julia Operchal, Zsuzsanna Vilhelm. Från nedre vänster: Laura Griffin och Chloe Nauta
Den senaste veckan har vissa av våra damjuniorer och deras tränare varit med Järfälla på deras 48:e sommarläger i Tyskland. Såhär berättar klubbens Chloe Nauta om lägret.

Hej!

Efter en bra vecka i Hannover befinner vi nu oss i Hamm där vi får träna varje morgon och spela varje kväll med järfällas ungdomar & tyska lag. Det har varit väldigt varmt (30+ alla dagar, även 38C igår).
Alla har lärt sig mycket under veckan med Bengt & Anter som tränare, och nu ser alla av oss fram emot de fem sista dagarna.

Mvh, Chloe Nauta

LUGI vill rikta ett särskilt tack till järfällas Bengt Lidh som ordnat med detta för våra damer och såklart även hela Järfälla. Underbart med gott samarbete!


Anmälningstid förlängd!
2018-08-07
Inbjudan
Skånes Polokommitté har beslutat att förlänga anmälningstiden till Skåne Water Polo Camp till 2018-08-17. För anmälan, ta kontakt med Kim Hansson på kim@lugiwaterpolo.com
BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
English, 15/08 20:00 
English, 15/08 12:16 
Junior Damer U20, 08/08 08-08 
 
Officiell huvudsponsor
Sponsorer
Våra sociala medier
Stötta LUGI
Vi är en del av
Vattenpolo i världen