LUGI VATTENPOLO
En av Sveriges största vattenpoloklubbar #vinrödkärlek #lundsstolthet #lugi #lugivattenpolo

Välkomna till LUGI Vattenpolo
LUGI Vattenpolo grundades 1912 som en del av LUGI idrottsklubb som innehöll flera sporter.
Senare, år 1993 upplöstes idrottsklubben och alla sporter blev istället självgående separata klubbar.
Efter federationens upplösning skapades en allians som endast har till syfte att skapa ett slags kompanjonskap för de olika LUGI-klubbarna, LUGI Alliansen.

LUGI idag är en av Sveriges största vattenpoloklubbar med över ett hundra medlemmar, och vi strävar efter att bli större.

Bli medlem hos oss och börja spela vattenpolo idag som en del i den vinröda gemenskapen!

Skicka oss ett mail för mer information på info@lugiwaterpolo.com

Intervju: Gabor Tilesch
2018-04-24
Från vänster: Josef Borbas, Kim Hansson och Gabor Tilesch
Som ni läste så avgick vid årsmötet för detta året en av LUGIs stora legender Gabor Tilesch, styrelseledamot och tidigare ordförande. Vi har därför bett Gabor att svara om ett par frågor gällande sig själv och LUGI Vattenpolo.

När började du spela vattenpolo?
Gabor: 1958

När började du i LUGI?
Gabor: 1972

När lades LUGI vattenpolo på is?
Gabor: 2003

När startades LUGI upp på nytt?
Gabor: 2011

Vad tror du om klubbens utveckling de senaste åren, hur ser framtiden ut?
Gabor: LUGI har under de senaste åren tagit ett jättekliv in bland landets elitföreningar. 
Föreningens ledning har tagit ett stort steg genom att skapa en stämning i föreningen som grundar sig på ömsesidig respekt och sammanhållning.
Med en utökad ledarstyrka tas barn och ungdomar om hand, som kommer att sörja om LUGI Vattenpolos fortlevnad och ge hopp om framtidens utveckling.
Med de organisatoriska förbättringarna står föreningen stabilare än i de tidigare åren.
Med sponsorernas hjälp (Sparbanken Skåne, Eurofinans) finns hopp om en ekonomisk säkerhet som garanterar vidareutveckling och ungdomsgruppernas idrottsliga framtid.
En eloge till ledarna som har möjliggjort med stort ideella arbete denna utveckling!

Mvh, Gabor Tilesch
Tidigare styrelseordförande och styrelseledamot
LUGI Vattenpolo

Damer
Matchrapport: Damernas Elitserie
2018-04-23, Damer
Här nedan följer en matchrapport från helgens elitseriematcher i damkategorin:

Här är från helgen Elitserien Stockhom 21-22 april Vi åkte upp till Stockholm med LUGI Damerna för att spela tre tuffa vattenpolomatcher under helgen.

NEPTUN - LUGI EURO FINANS
Lördagens första match spelade Lugi mot Neptun. Vi visste att det skulle bli en tuff uppgift mot ett starkt motstånd med bra centerspel. Alla kämpade på bra och Lugi lät alla spela. Laget gjorde sin klart bästa match hitintills under säsongen. Men räckte inte riktigt till. Lugi lät de tre juniorerna Amalia Winberg Josefin Andréasson Nelly Gullander, som skötte det med den äran, att få mycket speltid.

Slutresultat Neptun 17 Lugi 3

Lugis Damer målgörare
Rike Weber
Malva Bark
Valetina Vitali

JÄRFÄLLA - LUGI EURO FINANS
Nästa match var mot Sveriges kanske för tillfället bästa lag Järfälla. Lugi började starkt med bra försvar och bra målvaktspel. Lugi hade många fina försök och fick med sig utvisningar som resulterade. Efter halva matchen ledde Järfälla med 10-3. I tredje perioden lät Lugi alla spelare spela och gjorde ett planerat målvaktsbyte Järfälla vann övertygande med 27-6. Vid denna match spelade junioren Guro mycket bra och fixade också en straff.

Lugi Damer Målgörare
Michelle Hawkins 3
Rike Weber 2
Valentina Vitali 1

POLISEN - LUGI EURO FINANS
Söndagens match var mot Polisen och det visade sig bli en hård tillställning. Lagen var otroligt jämna med Lugis ungomliga energi och Polisens lansdslagserfarenhet . Polisen tog ledningen med 3-0 i första perioden trots många chanser för Lugi. Med bra försvar kunde Lugi komma tillbaka och närma sig till 3-2. Efter hårt och tufft spel slutade matchen 4-2 till Polisens fördel. Med kämpaglöd och Lugis duktiga målvakt Madeleine Svärdby var detta Lugi damernas bästa insats i elitserien.

Lugi Ladies målgörare
Michelle Hawkins 2

Trots förlusterna har Lugis ladies kommit närmare stockholmslagen och lärt sig vad som krävs för att mäta sig med de bästa. Kom och titta på världens hårdast sport den 5-6 maj i Lund. Då tar vi dem.

Patrik Bark
Tränare
A-laget
Rapport: Tränarklinik
2018-04-19
Deltagarna kom från både svenska och danska klubbar
Helgen 14-15:e april arrangerade LUGI Vattenpolo i samarbete med Skåneidrotten och Idrottslyftet en klinik för vattenpolotränare. Kliniken var den första av många tilltänkta och blev en oerhört stor succé, totalt 22 anmälda tränare från olika klubbar varav 6 från LUGI och 3 från SK Ran, de övriga tränarna kom från andra klubbar runt om i Sverige och några tränare kom till och med från Danmark.

Tanken med hela kliniken var först och främst fokus på de skånska klubbarna såklart för att främja skånsk vattenpolo men inbjudan gick även ut till alla andra simidrottsföreningar i hela distriktet. Anledningen till detta var att simklubbar som kanske ville tidigare starta upp vattenpolo men inte kände att de hade kompetenta tränare skulle kunna få skicka sina tilltänkta tränare på en klinik för att komma igång med det hela.

Här nedan kan ni läsa rapporten som Ervin Babic har sammanställt åt LUGI efter genomförd klinik, håll till godo.

Tränarklinik
Plats: Konferensrummet och tävlingsbassängen på Högevallsbadet, Lund.
Datum: 14/15 april 2018

Seminariet syftar till att visa hur proffs och utveckling sker av vattenpolospelare i olika kategorier. Tvådagarskliniken är uppdelad i två delar där vi delade arbetet i olika kategorier med specifika ämnen.

Dag 1.
I första delen på lördag den 14 april 2018 hade vi ett 3-timmars rum för teoretiska föreläsningar på morgonen och en 3 timmars swimmingpool för den praktiska delen av lektionen. Den första dagen var baserad på arbetet i följande kategorier:
a) Vattenpoloskola 8-11 år
b) U 12
c) U 14
d) U 16

Ämnen för den teoretiska delen var:
1. Tränare i vattenpolo

2. Mål och organisation av professionellt arbete i klubbar

3. Metodisk tillvägagång (arbete med unga spelare)

I dessa ämnen presenterades också grundläggande modeller och övningar för ovanstående kategorier. Mer detaljer vi talade om var vattenpoloskolan, möjligheter i träningsprocessen och specifika regler inom träning och spel.
Under andra delen av dagen hade vi den praktiska delen av seminariet. Den praktiska delen hänvisade också till samma kategorier som teoretiska. Grundläggande individuella och gruppövningar med och utan boll presenterades. Vi presenterade också möjliga former av träning under specifika förhållanden och vi valde vikten av övningar för bättre utveckling av barn i vattenpoloskolan.

Dag 2.
Den andra dagen, liksom den första, började med teoretiska föreläsningar om 3 timmar på morgonen. För den andra dagen fanns fokus på följande kategorier:

a) U 18
b) Senior
Ämnen för den teoretiska delen var:

1. Träningsperioder

2. Vattenpolospecifika styrke och kraftövningar i par
 
3. Scenario för kontringsanfall inom vattenpolo

Vi startade föreläsningen om periodisering av vattenpolo där vi fokuserade på utarbetandet av årliga planer och program för junior- och seniorlag om huvudkonkurrenser. Därefter pratade vi om vikten av särskild träning i vattenpolo. Vi presenterade specifika par i par. Den sista delen av den teoretiska föreläsningen var avsedd för kontringsanfall och specifika situationer mot kontringsanfall, där vi förklarade genom exempel hur träning tillämpas och vilka huvudstadier som finns.
I den andra delen hade vi också en praktisk del vid poolen om 3 timmar, och före träningen såg vi ett intressant seniorspel (LUGI herrar mot LSF herrar). Tränarna hade till uppgift att koncentrera sig på kontringsanfallet och se möjligheter och brister i två lag för det segmentet av spelet.

Slutligen, som ledare, vill jag påpeka att om 2 dagar har vi lyckats nå våra mål. En grupp på 22 utbildare på två dagar deltog aktivt i både den praktiska och teoretiska delen av seminariet. Genom processen jämförde vi direkt arbetsprocessen i alla klubbar och försökte förbättra vissa arbetssegment.

Jag skulle tacka vattenpoloklubben LUGI för den utmärkta organisationen av seminarier där jag som ledare och andra deltagare hade alla förutsättningar för en kvalitetsupplevelse av seminariet.

Med vänliga hälsningar,
Ervin Babic
Klinikansvarig
USM A Flickor U18
Laguppställning USM A
2018-04-18, USM A Flickor U18
Team Skåne ställer upp med följande laguppställning i helgens kommande USM A matcher.

1. Ebba Lamgren
2. Guro Bengtsson
3. Caroline Krabbe
4. Alexandra Johansson
5. Julia Operchal
6. -
7. Josefin Persson
8. Amalia Winberg
9. Iris Lazic
10. Emma Mattisson
11. Nelly Gulander
12. Vivien Toth

Tränare: Chloe Nauta
Assisterande tränare: Laura Griffin

Lycka till tjejer!
Damer
Laguppställning Elitserien Damer
2018-04-18, Damer
Våra vinröda LUGI damer ställer upp med följande laguppställning i helgens kommande Elitseriematcher.

1. Madeleine Svärdby
2.-
3. Chloe Nauta
4. Michelle Hawkins
5. Valentina Vitali
6. Malva Bark
7. Christine Walder
8. Amalia Winberg
9. Anna Karle
10. Natalie Loke
11. Laura Griffin
12. Rike Weber
13. Caroline Coteseque

Tränare: Patrik Bark

Lycka till tjejer! Heja LUGI!
Följ oss på facebook
Nyheter från våra grupper
English, 24/04 04-24 
English, 18/04 04-18 
USM A Flickor U18, 18/04 04-18 
 
Officiell huvudsponsor
Sponsorer
Våra sociala medier
Stötta LUGI
Vi är en del av
Vattenpolo i världen