Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Protest inlämnad
2018-05-09
LUGIs nr 10, Kim Hansson i kamp mot tidigare lagkamraten i SPIF, Johan Lundén
I samband med herrarnas elitserie, semifinal 1 som spelades i Stockholm så lämnade LUGI in en protest innan matchen mot att SPIF nummer 2, Emre Cubukcu skulle få spela. LUGI tränaren Ryan Kennedy och lagkapten Kim Hansson hänvisade till den regel som finns kring att licensiering bör ske tre månader innan final spelas, och detta hade inte gjorts i detta fallet.

Sekretariat och domare tog emot protesten, avgift till förbundet har betalats in och LUGI inväntar nu besked från regel såväl som tävlingskommittén som kommer fatta beslut kring ärendet i fråga. Skulle beslutet falla till LUGIs favör kommer LUGI automatiskt stå som segrare i matchen och därmed leda serien inför den kommande hemma matchen 19/5.

LUGI bad lagkapten Kim Hansson yttra sig gällande protesten i fråga:


Jag personligen tycker sånt här är väldigt tråkigt och jag själv är ingen person som vill klaga och protestera mot saker utan föredrar hellre att man bara blickar framåt. Jag spelade själv med SPIF under två säsonger där vi även kom till SM-final i en av säsongerna så för min del har jag upplevt mycket med laget och känner nästan alla där samt att LUGIs tidigare Michael Hoy även spelare där numera.

Men i detta fallet så känner jag att vi gjort helt rätt, vi har en tremånadersregel i Sverige när det gäller licensiering, sen finns där såklart olika tolkningar av denna kanske men vi har tolkat den som så att SPIF i detta fallet spelar med en okvalificerad spelare.

Jag har oerhörd respekt för SPIF som sagt då jag själv spelat med dem tidigare så jag meddelade domarna innan matchen kring det hela, de i sin tur pratade med SPIFs tränare Christoduolos Marinos  och lagkaptenen Oskar Thiel. SPIF valde trots detta att sätta in spelaren i fråga och låta honom spela i matchen.

Tack skulle jag även vilja säga till domarna Alexandros Vlastos och Fredrik Månsson samt delegat Kenneth Eriksson som alla tre uppträdde mycket professionellt i hanteringen av detta innan matchen.

Därmed känner jag att som representant för LUGI och lagkapten för herrarna har jag uppfört mig i sann sportsmannaanda och tagit upp problemet innan matchen och åtminstone öppnat för möjligheten för SPIF att låta spelaren i fråga stå över matchen.

Nu återstår endast att se vad som beslutas gällande protesten.

Sist av allt önskar jag SPIF lycka till på deras träningsläger i Catania och vi ska se till att ge de en hård omgång på hemmaplan i Lund den 19/5 och se till att det blir en tredje semifinalsmatch i Stockholm 27/5 (om inte protesten blir godkänd)

// Kim Hansson


Nyhetsarkiv
Uppställningar2018-04-14