Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tankar hos målvakten
2018-04-30
Francesco Sacco i LUGI målet mot danska KVIKS Mathias Hassel
Vi bad målvakten i herrarnas A-lag, Francesco Sacco att besvara en del frågor om den kommande första semifinalsmatchen mot SPIF som spelas på bortaplan i Stockholm nu till helgen 6/5 kl 14.00.

Såhär svarade Francesco.

Hur känns det att vara i semifinal för första gången under din tid i Sverige?
Francesco: Det känns bra, även om det är rätt lätt att komma till semifinalen så det känns inget speciellt för mig. Men jag vet att det är stort för laget.

Vad har du för förväntningar på laget för din del?
Francesco:  Jag kan inte begära mycket spelmässigt, bara att spela med ordning och reda och att inte ge ”gåvor” till polisen, dvs enkla målchanser, så förväntar jag mig bara att laget ska ge allt och spela matchen som om det vore en final.

Hur tror du semifinal 1 mot SPIF kommer att spelas?

Francesco: I Sverige är vattenpolonivån väldigt låg, så inget snack om ren taktik utan om lagens inställning till match. Polisen har en stor tradition och erfarna spelare, de är klart de stora favoriterna till seger och kommer ha press på sig, jag tror att det kommer vara en nervös match. Hoppas att domarna ska göra sitt och hålla koll på läget.

Vad ser du som LUGI herrarnas största styrka?
Francesco: Vi har de bästa juniorerna, de är vår största styrka. Justus och Leonidas skulle enkelt få spela i Italien, de är duktiga och har karaktär. Laget har också vuxit mentalt match efter match, vi har visat att vi kan tåla tuffa underlägen.

Vad tror du om resultatet?
Francesco: I ligan är det bara Järfälla som har ett betydligt bättre lag än de andra så allt kan hända. Det lag som ska hålla huvudet kallt kommer ta vinsten.

Nu ger vi järnet till helgen!

 

Nyhetsarkiv
Uppställningar2018-04-14