Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Matchrapport: LUGI Euro Finans - SPIF
2018-06-12
LUGIs Malva Bark
Nedan följer en matchrapport från damernas tränare Patrik Bark.

Bronsmatchen i elitserien för damer stod mellan Lugi Ladies Eurofinans och Stockholmspolisen. Lugi hade stora förhoppningar om att nu äntligen kunna bärga en seger och åkte upp till Stockholm med en positiv känsla och gott självförtroende efter endast en 2måls förlust senast. I första perioden drabbades dock Lugi Ladies av 3 utvisningar men tack vare Målvakten Madeleine Swärdbys och försvarets fantastiska spel tog Polisen endast ledningen med 1-0. I andra fortsatte utvisningarna hagla över Lugis tjejer trots att Polisens rutinerade landslagsspelare nog borde fått några klara utvisningar emot sig.

Spelet blev tuffare och hårdare vilket resulterade med blodvite för en Lugispelare. Upprördheten ökade på domarna på grund av att det var den skadade spelaren i Lugi som blev utvisad. I och med utvisningen kunde Polisen gå till halvtidsvila med 2-0. I tredje perioden började Lugi bäst och med ett snyggt centermål kunde Lugis Laura Griffin reducera till 1-2 Och av bara farten gjorde Michelle Hawkins 2-2.

Nu stod matchen och vägde och Lugis tjejer spelade bättre och bättre. Nu började även utvisningar drabba Polisen. Men med en del felbeslut i en man mer och i kontringar med fria spelare tappade Lugis damer initiativet och istället för att ta ledningen kunde Polisen kontra in 4 snabba mål. Inför sista perioden låg Lugi under med 6-2. I sista perioden spelade lagen återigen väldigt jämnt och de följdes åt i målprotokollet. Klockan tickade iväg väldigt fort och Malva Bark lyckades med ett långskott i krysset reducera Polisens ledning. Alla spelare fick speltid och på slutet kunde Rike Weber kämpa in slutresultatet 4-8.

Trots förlusten har Lugis damlvattenpololag tagit ett stort steg framåt under säsongen och kommit närmare de andra lagen.

Vi ser fram emot nästa säsong och sommarens BeachSm i vattenpolo den 6-8 juli vid Citadellet i Landskrona.

Målgörare Lugi Ladies Eurofinans
Michelle Hawkins
Laura Griffin
Malva Bark
Rike Weber

MVP Madeleine Swärdby