Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Matchrapport: Damernas Elitserie
2018-04-23
Här nedan följer en matchrapport från helgens elitseriematcher i damkategorin:

Här är från helgen Elitserien Stockhom 21-22 april Vi åkte upp till Stockholm med LUGI Damerna för att spela tre tuffa vattenpolomatcher under helgen.

NEPTUN - LUGI EURO FINANS
Lördagens första match spelade Lugi mot Neptun. Vi visste att det skulle bli en tuff uppgift mot ett starkt motstånd med bra centerspel. Alla kämpade på bra och Lugi lät alla spela. Laget gjorde sin klart bästa match hitintills under säsongen. Men räckte inte riktigt till. Lugi lät de tre juniorerna Amalia Winberg Josefin Andréasson Nelly Gullander, som skötte det med den äran, att få mycket speltid.

Slutresultat Neptun 17 Lugi 3

Lugis Damer målgörare
Rike Weber
Malva Bark
Valetina Vitali

JÄRFÄLLA - LUGI EURO FINANS
Nästa match var mot Sveriges kanske för tillfället bästa lag Järfälla. Lugi började starkt med bra försvar och bra målvaktspel. Lugi hade många fina försök och fick med sig utvisningar som resulterade. Efter halva matchen ledde Järfälla med 10-3. I tredje perioden lät Lugi alla spelare spela och gjorde ett planerat målvaktsbyte Järfälla vann övertygande med 27-6. Vid denna match spelade junioren Guro mycket bra och fixade också en straff.

Lugi Damer Målgörare
Michelle Hawkins 3
Rike Weber 2
Valentina Vitali 1

POLISEN - LUGI EURO FINANS
Söndagens match var mot Polisen och det visade sig bli en hård tillställning. Lagen var otroligt jämna med Lugis ungomliga energi och Polisens lansdslagserfarenhet . Polisen tog ledningen med 3-0 i första perioden trots många chanser för Lugi. Med bra försvar kunde Lugi komma tillbaka och närma sig till 3-2. Efter hårt och tufft spel slutade matchen 4-2 till Polisens fördel. Med kämpaglöd och Lugis duktiga målvakt Madeleine Svärdby var detta Lugi damernas bästa insats i elitserien.

Lugi Ladies målgörare
Michelle Hawkins 2

Trots förlusterna har Lugis ladies kommit närmare stockholmslagen och lärt sig vad som krävs för att mäta sig med de bästa. Kom och titta på världens hårdast sport den 5-6 maj i Lund. Då tar vi dem.

Patrik Bark
Tränare
A-laget