Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sportchef: Kim Hansson
2018-05-27
Ordförande Seth von Dardel tillsammans med nye sportchefen, Kim Hansson.
LUGI Styrelse har nu utsett Kim Hansson till förordnad sportchef för LUGI Vattenpolo.

Motiveringen från styrelsen är enligt följande:
Klubben har en mycket glad nyhet att berätta – LUGI Vattenpoloklubbs första avlönade tjänst, benämnd Sportchef, ges till ingen mindre än Kim Hansson. Kim är ett solklart val för rollen då han har visat ett enormt engagemang och driv för klubben de senaste åren och har många idéer över vart klubben ska vara i framtiden vilket kommer att ta vår klubb till nya höjder. Kim har redan under en längre period utfört mycket väl en mängd av postens administrativa uppgifter. Utöver administrativt ansvar kommer posten ha en mycket viktig roll i att stödja klubbens tränare i att ordna evenemang så som turneringar och mästerskapsslutspel för att främja tränings- och tävlingsverksamheten för alla medlemmar i klubben.

Efter detta bad vi Kim Hansson om att svara på några frågor kort om det hela.

- Gratulerar först och främst, hur känns det?
- Kim: Tack, jo det känns fantastiskt kul, detta är ett steg i rätt riktning för oss som klubb i vår strävan att bli allt mer professionella och en ordentlig idrottsklubb så att säga.

- Vad kommer ditt största fokus att ligga på inom den kortaste framtiden?
- Kim: Med tanke på att vi redan har klart sommarschemat kommer vi börja titta på höstens träningsschema och få det klart så snabbt som möjligt, jag kommer även att jobba ännu hårdare på sponsorfronten med att få in fler samarbetspartners och sist men inte minst så kommer fokus under hösten att läggas mycket på rekrytering och att få vår klubb att synas ännu mer. Jag är även i färd just nu med att försöka få till ett träningsläger åt våra juniortjejer och killar under höstlovet, vecka 44.

- Vart ser du klubben inom några år?
- Kim: Om allting går i den riktning som jag jobbar för och som vår styrelse jobbar för och önskar så ska vi nog kunna se ordentligt avlönade tränare som verkligen kan betrakta vattenpolotränare som ett yrke, i vart fall till en viss procent av sin arbetsvecka så att säga. Så tills vida att de inte kanske behöver jobba 100 procent på ett vanligt jobb. Så vi ska inte bara ha avlönade kanslister och administrativa poster utan våra tränare som styrelsen finner kompetenta och förtjänta av detta ska alltså delvis kunna livnära sig som tränare i vår klubb. Ett gott antal sponsorer som vill vara en del av vårt varumärke är också en stor stöttepelare i vår framtida utveckling.

- Vad är viktigt för dig inom klubben?
- Kim: För mig är LUGI andan det viktigaste, att man innan match dyker upp i tid och hjälper till att ta fram allt, samma sak vid träningar, att man som förälder stöttar sitt barn och klubben genom att engagera sig och hjälpa till på de fronter man kan. LUGI andan handlar om respekt för dina lagkamrater, dina klubbkamrater även om de spelar i annat lag eller kategori än du eller har ett annat kön. Framförallt respekt mot din tränare. Detta är en del av den vision som jag (och vår styrelse) vill bygga upp på allvar.

- Du har en liten son också, blir det någon framtida LUGI spelare av honom?
- Kim: Haha, ja det stämmer. Han är snart fyra månader gammal och går redan på babysim i vår grannklubb, SK Poseidon där han börjat dyka och så redan. Så det ska nog blir LUGI spelare av honom, om han nu vill haha.

LUGI Styrelsen önskar vår nye sportchef, Kim Hansson ett stort lycka till i sitt arbete.

Mvh, Styrelsen
LUGI Vattenpolo
 

Nyhetsarkiv
Ny sponsor2018-08-02
Påsklovsnytt!2018-03-24
Ny entré!2018-03-21